Napite vzkaz do knihy host! Vae otzky - nae odpovdi
vodn strnka
Kontakty
Z historie spolenosti
Nabdka ppravk
Nabdka magnetickch pomcek
Nabdka stimulanch pstroj
Cenk
Schma ppravk dle zdravotnch problm
Objednejte si pes internet!
Praktick slovnek odbornch vraz
Doplnk stravy - nzkokalorick sladilo s antibakterilnm inkem

Xylitol je specifick sacharid, pirozen produkovan v tle vtiny rostlin i ivoich vetn lovka. Nejvy koncentrace xylitolu jsou v plodech zralch malin a jahod. Xylitol m glykemick index 7, kalorickou hodnotu o vce ne 40% ni ne rafinovan cukr a o 20% ni sladivost. Lze jej uvat ke slazen npoj, jdel i pi vaen a peen. Xylitol se vyznauje vznamnmi zdravotnmi inky, pedevm pi ochran zubn skloviny proti erozi a kazm a pi ochran stn dutiny, nosohltanu a hrtanu ped bakteriemi vyvolvajcmi zntliv onemocnn. Pzniv ovlivuje i procesy trven a stav stevn mikroflry. Je vhodn i pro diabetiky.

Uvn ppravku se doporuuje pedevm:
- dtem a osobm se zvenou kazivost zub
- dtem a osobm trpcm astmi infekcemi stn dutiny, nosohltanu a u
- osobm s nadvhou
- pi energeticky nronch sportovnch vkonech

Zdravotn vznamn denn dvka xylitolu se pohybuje mezi 4-12 gramy (piblin 1-3 ajovmi likami). Vy dvky lze bez rizika ut, avak zdravotn efekt se tm nezv.

Nejefektivnj uvn ppravku:
1. Rozpustit 1-2 (asi 4 nebo 8 gram) ajov liky ve studenm i teplm npoji, npoj popjet mezi jdly a nechat v stech psobit co nejdle.
2. Vzt po jdle 1-2 kvov liky do st, nechat je pomalu rozpoutt a polknout.
3. Vmchat mal mnostv xylitolu do zubn pasty ped itnm zub a sms istit zuby co nejdle

Zem pvodu: USA